Başbakanı kızdıran gazeteci de kovuldu

~ 10.08.2012, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Erdoğan’ın bir süre önce “yapılanları not ediyoruz” diyerek çıkıştığı gazeteci Serdar Akinan’ın Akşam gazetesindeki işine son verildi. Akinan'la birlikte 6 gazetecinin işine daha son verildi. Gazeteden yapılan açıklamada ise, işten çıkarmaların gerekçesi olarak ekonomik sıkıntılar gösterildi.

Serdar Akinan bu sabah Twitter hesabından Akşam gazetesindeki görevine son verildiğini duyurdu. Akinan Twitter’da şunları yazdı:

Sevgili İsmail Küçükkaya Akşam yönetimi adına arayarak yazılarıma son verildiğini tebliğ etti.

Başta yazı işlerinin cefakar çalışanları olmak üzere aynı çatı altında olmaktan onur ve mutluluk duyduğum herkese teşekkürü borç biliyorum.

Mesleğimi icra edebileceğim bu mecradan başka yer kalmadı…

Akinan son olarak Suriye’nin Kürt bölgesine giderek izlenimlerini kaleme almış, Başbakan Erdoğan katıldığı bir televizyon programında “yapılanları not ediyoruz” sözleriyle isim vermeden Akinan’a çıkışmıştı.

Son yazısında “Allah muvaffak etsin” demişti
Serdar Akinan Akşam’da yayınlanan "Hakkari ne tarafta?" başlıklı son yazısında AKP hükümetinin Suriye politikasını eleştirerek şunları yazmıştı:

“Egemen bir devleti yıkmak için isyancılara her türlü yardımı alenen yapacaksın. Silah vereceksin, kamp vereceksin, para vereceksin ve üstüne üstlük bunu alenen yapacaksın.
Binlerce sivil biraz da bu yardımlarından ötürü ölecek.
O devletin jeo stratejik pozisyonu, küresel sistemin dengeleri açısından hayati önemde olacak.
Orta ve hatta uzun vadede sen bu dengeyi değiştirecek bir adım atma kudretinden yoksun olacaksın.
Altüst ettiğin o dengeler kurulu sistemin ayarını bozduğundan etnik meseleler, otonom yapılar ortaya çıkmaya başlayacak.
Bu yapının tarihsel, kültürel, ekonomik, etnik ve sosyolojik arka planından bihaber olacaksın.
Bölgenin en iyi donanmış ve büyük ordusu elinde olmasına rağmen, kendi sınırların içinde bir coğrafyada 14 gün savaşacak ama kontrolü ele geçiremeyeceksin.
Aynı anda karakolların basılacak ve şehitler vereceksin.
İspatlanamayan, ispatlanması da üretilen delillere dayandığı için mümkün olmayan davalarla onlarca generalini hapse atacaksın.
Hapse attığın generalleri emekli edeceksin.
Şamar oğlanına dönmüş o askerden performans bekleyeceksin.
3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın.
Sonra kalkıp sustalı maymuna çevirdiğin medyanın olan biteni yazamamasından, tartışamamasından aldığın güçle, 'Terör er ya da geç kaybetmeye mahkumdur' diyeceksin.
Oldu.
Allah muvaffak etsin...

Akşam gazetesi 6 gazeteciyi işten çıkardı
Akinan'la birlikte 6 gazetecinin daha işine son verildi. Buna göre Akşam gazetesi tarafından işlerine son verilen gazeteciler Serdar Akinan, Nagehan Alçı, Burhan Ayeri, Ali Saydam, Cemalettin Taşçıoğlu ve Barış Bardakçı.

Gazetenin genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya ise, yaptığı açıklamada olayın siyasi olmadığını, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle böyle bir karar vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Odatv'ye yaptığı açıklamada, Serdar Akinan da, önce siyasi bir baskı olduğunu düşündüğünü, ancak daha sonra diğer gazetecilerin de işten çıkarıldığını öğrenince sorunun ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını anladığını belirtti.

(soL-Haber Merkezi)

Hits: 1154