Sıra Kimde?

~ 22.07.2012, Mine KIRIKKANAT ~

Oyun, çocukların zihnini açmak için hazırlanmış basit bir yapboz tablosu gibi Parçalar gözümüzün içine girecek kadar kocaman, burnumuzun dibinde duruyor. Kan izlerinden yola çıkarak öylesine kolay ki yerlerini bulup koymak, parçaları birleştirince ortaya çıkacak tabloyu öngörebiliyorsunuz.

İster istemez, Bu kadar korkunç bir oyun, böylesine basit kurulamaz!mantığını yürütüyorsunuz. Yerlerine birebir oturan parçaları söküp, daha zor bir yapbozvarsayıyor, daha karmaşık bir bütünleştirme peşine düşüyorsunuz.

Oysa oyun gerçekten basit.

Basitliğine inanamayacağınız için basit. Ancak Amerikan mantığının olabileceği kadar düzayak. Tüm Amerikan planları kadar açık ve net. Yersen!düzeyinde, gıllıgışsız. Nitekim küresel çapta hamburger kadar yaygın, hamburger kadar salgın ve insan sağlığına zararı hamburger gibi besbelliyken yenilip yutuluyor!

***

Yıl 2001. ABD ve Batılı işbirlikçileri, dünyada hem kendileri hem de İsrailin varlığını tehdit eden İslami bir şer eksenioluştuğuna ve Ortadoğu ve Afrikada siyasal haritanın değişmesi gerektiğine karar verdi. Değişecek sınırlar, iki dünya savaşının artık geçersiz dengelerini yansıtan ve kendi içinde çatışma üreten, çoğu yapay ülkelere aitti. Türkiye Cumhuriyeti dahil hiçbiri yüzyılı devirememiş, henüz kemikleşmemiş devletlerin taze sınırlarıydı.

Yıl 2003. Olmayan nükleer silahlarını yok etmek ve Saddam diktasının yerine demokrasi dikmek üzere Irak işgal edildi. Amaç, gizlenemeyecek kadar açıktı: ABD ve İsrailin yoktan var edip kendisine bağlayacağı bir Kürdistan kurmak. Türkiye, kendi temelinin altına kök salıp oynatacak tohumu, ekildiği yerden sökemese bile kurutabilirdi. Ama ne yaptı? Suyunu, elektriğini verdi, inşa ve ihya etti. Üstelik, ilerde kolunu bacağını alacak hasmı kendi elleriyle besleyip büyütmek aptallığına ticaret yaptıkdiye sevindi, iyi mi?

Yıl 2006. Amerikan Silahlı Kuvvetler dergisinde Ortadoğunun BOP haritası çıktı. Haritada İsrail hariç tüm ülkeler ve Türkiye bölünmüş, büyük bir Kürdistan imal edilmişti. Ralphs Peters, haritayı şu sözlerle takdim ediyordu: Demokrasiyi yaymak ve terörün kökünü kurutmak için Ortadoğuda sınırların yeniden çizilmesi gerek. Özgür bir Kürdistan, Bulgaristandan Japonyaya uzanan coğrafyanın en Batı yanlısı ülkesi olacaktır. Ermenistan, Ağrı Dağının da bulunduğu tarihi topraklarına yeniden kavuşmalı…”

***

YIL 2009. CIAnın senaristkuruluşu Stratfor, Türkiyeyi 2050 yılında Osmanlı emperyal sınırlarına erişmiş gösteren bir haritayla avuttu. Başkanı George Friedman da 21. yüzyılın süper gücü diye sunduğu ülkemizin, 2052 yılında ABDyle savaşacağını muştuladı! 2006’daki haritayla 2009 haritası arasında, elbette ikincisini tercihle, 2052yi beklemeye başladık, sabırla

Yıl 2011. Kaddafi rejimi devrildi. Libya gazisibinlerce paralı asker Türkiyeye geldi. Baharı yazı hastanelerde ve 5 yıldızlı otellerde geçirdiler. Sonbaharda ortadan kayboldular!

Mısır haber sitesi El Ray El Arabi, 600 Libyalı askerin Türkiye üzerinden Suriyeye geçiş yaptığını iddia etti.

İspanyada sağ görüşlü ABC gazetesi, 18 Aralık 2011de savaş muhabiri Daniel Iriartenin Suriyedeki Libyalı savaşçılarla yaptığı röportajı yayımladı. Iriarte, Libyada tanıdığı El Kaide mensubu ve yeni Trablusgarp valisi Abdülhakim Belhacının kurmayları Mehdi el Harati ve Adem Kikliye Özgür Suriye Ordusunda rastlamıştı! Mehdi el Harati, “2010’da Kudüse kalkan Mavi Marmaradaydım. 9 gün Tel Avivde hapis yattımdiyordu...

İspanyol ABC gazetesine göre, El Harati Libya isyanından sonra Bahreyn, Sudanda dolaşmış ve Türkiye üzerinden Suriyeye geçiş yapmıştı.

***

Yıl 2012. Irak bölündü. Sudan bölündü. Yemen zaten bölünmüştü, tekrar bölünüyor. Libyanın nereden bölüneceği görüşülüyor. ABD ve İsrail, Esadın kimyasal silahları vargerekçesiyle can çekişen Suriyeye girmeye hazırlanıyor. Etekleri zil çalan Irak ve Suriye Kürtleri, Büyük Kürdistaniçin toplantıda. Türkiyenin sınır kapılarında bayrak dalgalandırıyor, TIRları yakıyorlar. AKP hükümeti nasılsa onlarla da el sıkışır, ticaret yapar, acısını çıkarır

Bilmece bildirmece, harita üstünde kaydırmaca: Coğrafya büyük, rivayet muhtelif, acaba sıra kimde, sıra nerede?

‘G’ NOKTASI

Okurum Erdal Çelik yazıyor: Şamdaki suikastta öldürülen Hasan Turkmani, adı üstünde bir Türkmen. Sünni Türkmen. Basında tek kelime çıkmadı. Turkmaniyi Esad yanlıları öldürmüş olsaydı, kıyamet koparılırdı. Alevi/Nusayri vurgusu yapılan (Y.N. Esed diye de yabancılaştırılan!) Esadın saldırıda vurulan üst düzey görevlilerinden hiçbiri Alevi değil Savunma Bakanı Davud Racihi, Hıristiyan Arap. Yardımcısı Asıf Şevket, Sünni Arap.

Alevi diktatör kalbinden vuruldu diye göbek ve manşet atanlara duyurulur.

 

Savaş, ava çıkmak gibidir. Ama savaşta, tavşan da ateş eder.

CHARLES DE GAULLE

(Cumhuriyet)

Mine KIRIKKANAT | Tüm Yazıları
Hits: 2340