Kehanetten Kıyamet

~ 01.07.2012, Mine KIRIKKANAT ~

Taksi şoförümüz, halim selim, aklı başında bir adama benziyordu. Arkadaşım indikten sonra sordu: Hangi dili konuşuyordunuz?Türkçe, yanıtını alınca: Ah!dedi. Dünyanın sonunu hazırlayan millettensiniz!Dünyada deli çok. İçimden sessiz bir lahavle çektim. Laf olsun torba dolsun diye otomatik bir: Öyle miii?hayreti ünledim. Nasıl hazırlıyormuşuz dünyanın sonunu?Adam, tatlı bir masal anlatıyormuşçasına: Türkiye içten içe çürüyecek ve parçalanma tehlikesiyle karşılaşacak. Ordularınız Ortadoğuda savaşmak zorunda kalacak. Tüm dünya orduları Armagedonda toplanacak ve başlayan büyük savaş dünyanın sonu olacak! Danielin kehanetinden haberiniz yok mu?demez mi?

Haydaa. Taksiye değil, kıyamete bir-iki dolmuşuna binmişim sanki. Benim bildiğim Armagedon, gidip görmeye zahmet etmediğim acayip bir Amerikan filmiydi. Tanıdığım tek Daniel ise, gözümün nuru, mutfağımın tartışılmaz efendisi, bizim evdeki. Bu kıyametçi Daniel de kim ola ki?

Tatlı kaçık taksi şoförünün söylediklerinden etkilenmemiş de değildim hani. Kendimi eve atınca internete saldırdım ve Daniel, kıyamet, Türkiyesözcüklerini içeren metinleri aradım. Breh, breh. Bir değil bin metin, üstelik Türk bayrağı ile başlayan bir kıyamet tahmini bile buldum! Meğer Daniel, İÖ 587 ile 537 yılları arasında yaşadığı varsayılan bir İncil kahramanı, Hz. İsanın seleflerinden dördüncü peygambermiş. Kıyamet Kitabıdiye bir kehanetler dizisi olup, Nostradamus gibi her yana çekiştirilen muamma cambazlıkların üstadıymış.

***

Rivayet mebzul ve muhtelif, ancak Daniel, yedi aşamaya ayırdığı kıyameti Türkiyenin Fırat Nehri havzasından başlatıyor ve bugün bildiğimiz Filistin değil, büyük Filistin denilen ve Ortadoğunun büyük bir bölümü anlamına gelen Armagedon bölgesinde kopacak dünya savaşı ile bitiriyor. Danielin şiirsel bir muamma olan kehanetlerinden anladığım kadarıyla, mahşerin yedi atlısından altıncısı işimizi bitirecek. Önce Fıratın suları kuruyacak, Anadolu toprakları güneşin altında cayır cayır yanmaya başlayacak. Sonra nerede bilinmez (!) büyük bir deprem olacak!

Koşullar, Doğudaki kralları (yani orduları) Armagedona doğru inmeye zorlayacak. Ve orada, yani Ortadoğuda Batı ordularıyla savaş başlayacak vb. Bu feci kehanetlere ilişkin yorumlar ise, Türkiyeyi açıkça kıyametin başrolünde göstermekle kalmayıp sınırlarının küçüleceğini ve Fırat havzasında başlayacak afetin Türk milletini çökerteceğini, bölgedeki Türk egemenliğinin sonunu ise Armagedon savaşının başlatacağını öngörüyor!

***

Yukardaki satırlar, 27 Eylül 2002de Danielin Kehanetibaşlığıyla yayımlanmış yazımdan alıntıdır.

Varlığını ilk kez Pariste bir taksi şoföründen duyduğum ve bizim ellerde Danyal Peygamber diye anılan Aziz Danielin kehanetini, o günlerde ha koptu ha kopacak diye beklenen Irak savaşına bağlamıştım. Ama hazretin peşini hiç bırakmadım. İnternette izini sürdüm ve tuhaf bir saptama yaptım: ABDnin Ocak 2003te başlattığı Irak işgalinden sonra Türk bayrağıyla açılan ve Türkiyeyi felaket kehanetinin göbeğine oturtan internet sitesi yayından kaldırıldı. Hatta ötekiler de Türkiyeye atıfları geri plana çekti.

Sosyal ağlardaki bu bariz manipülasyonda, George W. Bushun Irak seferine kutsal bir boyut katmak isteyen gizli servislerin parmağı olduğunu düşünmeye başladım.

Kehanetlerden Türkiyenin silinmesi, Irak işgaline asker desteği vermeyi reddettiği döneme denk geliyordu

***

Dünyada, Hz. Danyalın olduğu iddia edilen dört mezar yeri var: Özbekistan, İran, Kürdistan (Kerkük) ve Türkiye (Tarsus).

Garip ama gerçek; Türkiyenin Suriye sınırına asker yığdığı bugünlerde, yabancı internet sitelerinde Hz. Danyal kehanetleri yeniden Türklere odaklandı, hatta ortaya yenibir kehanet meali atıldı ki Yorumunu size bırakıyorum :

23/Günahkârlar yanıp nüfuzları söndükten sonra, ortaya küstah ve düzenbaz bir hükümdar çıkacak. 24/Gücü büyüyecek, ama başkasının gücü olacak; inanılmaz zararlar verecek, girişimlerinde başarılı olacak, muktedirleri ve azizleri yok edecek. 25/ Yarattığı bolluk ve kurnazlıkla kazandıklarından, yüreğini kibir bürüyecek, huzur içinde yaşayan çok adamı mahvedecek ve önderlerin önderiyle kavgaya tutuşacak; ama kimsenin eli değmeden, kendine yenilecek.

 

‘G’ NOKTASI

Günleri saydı benim için,

Üzüntülü günler de yaşadık,

Neşeli günler de.

Üzülünce yanımda,

Neşeliyken yanımda...

Kim için yaptı bunları

Uzun uzun düşündüm

Tabii ki benim için.

Leylek hikâyesine son verelim.

Uzun bir hayata devam edelim..

Olur ya bir gün ecel kapına uğrarsa,

Laleler mezarının üzerinde...

Seni hiç unutmayacağım;

Unutulmaz bir kişisin Anneciğim.

Nice senelere...

BEHZAT BARAN AYHAN (13 yaşında)

Peygamberin iki seçeneği vardır: Ya geçmişe uyumlu bir geleceğin kâhini olmak, ya da yanılmak.

REMY DE GOURMONT

(Cumhuriyet)

Mine KIRIKKANAT | Tüm Yazıları
Hits: 4170