Adalet Vicdan ve Dijital Çete

~ 22.05.2012, Av. Noyan ÖZKAN ~

Merhaba,

 
Balyoz davasında sanık avukatlarının savunmaya ilişkin  haklı taleplerinin sürekli ret edilmesi ve duruşmadan atılması üzerine ‘’duruşmalara girmeme  direnişi’’  sürecinde bu davaya mahsus bir yasa tasarısı hazırlanması gündeme gelmiştir. Evvelce Adalet Komisyonu’nda gündemden çıkarılan ‘’avukatsız savunmayı’’ amaçlayan bu ilkel değişiklik  son olarak AKP’li milletvekilleri tarafından yeniden servise konulmuştur. Çünkü bu davada artık mızrak çuvala sığmamaktadır.
İTÜ ,ODTÜ, BOĞAZİÇİ, YILDIZ TEKNİK, gibi ülkemizde bilgisayar mühendisliğinin temelini atan üniversitelere mensup bilirkişilerin yanı sıra dijital belgelerde sahtecilik konusunda uzman ABD’li firmaların (Arsenal v.d. ) verdikleri bilimsel ve teknik raporlarla,  BALYOZ ve ODA TV davalarında iddianamelerin dayandığı imzasız dijital belgelerde çok ciddi boyutlarda dijital sahtekarlık yapıldığı açıkça kanıtlanmıştır.
2007 yılında başlayan Ergenekon 1-2 , Poyrazköy, ÇYDD, davalarının iddianamelerini inceledikten sonra konuya ilgi duyan hukukçu, gazeteci ve yurttaşlara 9.01.2011 günü SİLİVRİ HUKUKİ ANALİZ belgesini iletmiştim. Bu analiz, 31.03.2011 gününde Yeniyaklaşımlar.org web sitesinde yayınlanmıştır. ( Lütfen vakit ayırıp okuyunuz)
Aradan yaklaşık 1,5 sene geçmiştir. Ergenekon davası ile birleştirilen iddianame sayısının 17 olduğu iddia edilmektedir. Oda TV operasyonu ve iddianamesi bu davalarda dönüm noktası olmuştur. Bu davalara at gözlüğü ile bakan ve üç maymunu oynayan hukukçu ve gazetecilerde bir dalgalanma ve kırılma yaşanmıştır.
Erzincan ( İlhan Cihaner) , Futbolda şike (Fenerbahçe/Aziz Yıldırım) , İlker Başbuğ , İzmir Büyükşehir Belediyesi soruşturma ve iddianamelerinde benzeri evrensel hukuk ve CMK ihlallerini, özel yetkili gazete/tv propagandasını hep birlikte izledik. İzlemeye devam ediyoruz. Bu arada Balyoz davasının avukatlarının CMK 67/6, 177 ve 178. maddelerine dayalı olarak UZMAN BİLİRKİŞİ kurumunu işletmeleri sonucunda verilen uzman bilirkişi raporları ile  Balyoz ve Oda TV iddianameleri tamamen çökmüştür.
Ülkemizde, adli ceza soruşturmalarında sahte dijital belge üreten veya gerçek dijital belgeler üzerinde oynama yapan, bunları dosyalardaki delillerin arasına koyan,  bilgisayarlara gönderen ve yerleştiren, sistematik olarak bu belgeleri basına servis yapan bir DİJİTAL SAHTEKARLIK SUÇ ÇETESİ faaliyet halindedir. Hükümet’e ve ABD/NATO’ya muhalif olan aydınların, gazetecilerin, işadamlarının, sanatçıların, öğrencilerin, subayların, hukukçuların ve siyasi parti mensuplarının yaşamı karartılmakta ve böylece KORKU İKLİMİ yaratılmaktadır.
Bırakınız hukukun temel ilkelerini bir yana, vicdanımızın sesine kulak verelim.
Mahatma Gandhi’nin dediği gibi; Kanunlara dayanan adli muhakemelerden daha büyük bir muhakeme vardır ki, bu da her kişinin kendi vicdanıdır.
Yapılan hukuksuzluklar ve haksızlıklar karşısında tepki duymayan veya haksızlığa uğrayanlara siyasi görüşü ve mesleklerine göre ayrımcılık yapan kişi ve kurumlar elbette tarih önünde sorumlu olacaklardır.
Sahte dijital belgelere dayalı soruşturmalarla veya 250.maddeye sözde örgüt iddiası ile zorla sokulan davalarla  haksız ve hukuksuz olarak aylaca/yıllarca tutuklu kalan yurttaşlarımızla empati kurmaya çalışalım. Perişan olan ailelerini, mesleki geleceklerini ve çektikleri sıkıntıları ve üzüntüleri düşünelim. Özel yetkili Mahkemeler – Polis-Gazetecilerin ağına düşmüş insanların ve özellikle gençlerin çektiği zulum karşısında suskun kalmayalım.
Başta TBB ve barolar olmak üzere tüm İNSAN HAKLARI KURUMLARI, Hukuk Fakülteleri, meslek örgütleri, sendikalar, işçi ve işveren kuruluşları, sivil toplum kurumları, siyasi partiler , milletvekilleri, hükümet yetkilileri , medya;  toplumsal   huzuru  bozan ve adalet sistemine olan güveni yerle bir eden ve maalesef faaliyetine devam eden DİJİTAL SAHTEKARLIK SUÇ ÇETESİ ile ilgili inceleme, araştırma,rapor , soru, girişim, soruşturma , haber yapmalı ve bu HUKUK DEVLETİ DÜŞMANI ÇETE’yi ortaya çıkarmalıdır.
Bir avuç meslektaşımı tenzih ederek,  hukukçuların büyük çoğunluğunun ;  ülkemiz adalet tarihinin gelecekte utançla anılacak bu evresinde ‘’çifte standartlı yaklaşımları’’ bırakmalarını ve vicdanlarının sesine kulak vermelerini diliyorum.
Son söz Tevfik Fikret’in;    “Kıran da olsa kırıl, düş ve fakat eğilme sakın”
21.05.2012, İzmir.
Sevgi ve dostlukla,
Noyan Özkan,
Avukat,İzmir
 
 
 
 
 
 
 
İncelemek isteyenler için;    DİJİTAL BELGELERDE SAHTECİLİK / DERLEME /  Nisan 2012
 
  • Emniyet, Tubitak, TSK, Üniversiteler ve uzman kişilere ait 21 adet bilirkişi raporu
  • ODTÜ –Oda Tv davası..Müyesser Uğur…raporu 21.10.2011
 
  • Joshua Marpet…rapor..Oda tv davası..23.12.2011
 
·        Yıldız Teknik Üniversitesi raporu…Oda tv davası…16.12.2011
Prof.Dr.A.Coşkun Sönmez , Arş.Gör. Dr.Göksel Biricik
Bilgisyar Mühendisliği Bölümü
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden bilirkişiler Prof. Dr. Coşkun Sönmez, araştırma görevlisi Dr. Göksel Biricik’in hazırladığı 22 Aralık 2011 tarihli rapora göre, tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’a ait olduğu söylenen bilgisayarın harddiskinde bulunduğu belirtilen “ulusal medya 2010”, “Yalçın hoca.doc”, “teRTEmiz.doc”, “bilinçlendirm.doc”, “Sn.Komutanım.doc”, “SY.doc”,“prj-60.doc” adlı veriler, disk üzerinde silinmiş ya da silinmemiş olarak mevcut değil.
 
·         İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ragıp Barış Erman / Fotoğraf: Doğa Atalay
 
  • Eskişehir’de “bulunan” flaş bellek ve Hava Kuvvetleri’nin bilirkişi raporu
 
  • Eskişehir’de “bulunan” flaş bellek-Boğaziçi Üniversitesi raporu..23.11.2011..Prof.Dr.M.Ufuk Çağlayan
 
  • Genelkurmay Başkanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Gölcük’te bulunan Oraj planı belgeleri üzerine hazırladığı 25 Mayıs 2011 tarihli bilirkişi raporu
 
  • Bektaş’ın avukatları, Kafes Planının eklerinde bulunan ve Levent Bektaş’a ait gibi görünen imzaların sahte olup, olmadığını araştırmak üzere İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden Yard. Doç. Dr. Jale Bafra’nin bilirkişiliğine başvurdular.  6.01.2011 günlü rapor.
 
  • 2003 yılı Mart ayı Plan semineri h.k.Askeri Savcılık raporu..19.02.2010..
BALYOZ DAVASI
BİLİRKİŞİ RAPORLARI:
 
·         Oda Tv….22.03.2012
Uzunca süre Balyoz belgelerinin kayıtlı olduğu 11 ve 17 numaralı CDlerin imajlarını savunmaya vermeyi reddeden “Mahkeme,” nihayet Kasım /2011 ayında imajları savunmaya vermişti.
 
 
  • Güncelleme İddiası hakkında;
  
 
  • Yıldız Teknik Üniversitesi’nin tespiti: CDlerin 2007’den önce hazırlanmış olması mümkün değil
Vatan web…29.03.2012 2.rapor şoku..Yıldız teknik ve davanın özeti
Balyoz Davası’ndaki CD, Hard Disk ve Flash Bellek’teki sahtecilikler
bilirkişi raporları ile kanıtlandı!! İşte o bilirkişi raporları:
Balyoz belgelerini barındıran ve tek bir oturumda kaydedilen 11 numaralı
CD’nin gerçekte 5 Mart 2003’de oluşturulmadığını tespit eden raporun
Türkçe çevirisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılan incelemede, Mart 2003’de oluştulmuş
gibi gözüken Balyoz CDlerinin içinde Office 2007’ye ait olanaklar taşıyan
80 tane dosya tespit ediliyor. Raporun tamamına aşağıdaki linkten
ulaşabilirsiniz.
 Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan ve Balyoz belgelerini içeren
5 No’lu Hard Disk üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda yine sahtecilik
tespit edildi. Raporun Türkçe çevirisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
  Balyoz Davası ile ilgili Tübitak ve askeri bilirkişiler tarafından
hazırlanmış bir çok “Bilirkişi Raporu” bulunuyor. Bu raporların ortak
bazı sonuçları var:
“CD’ler tek başına delil olamaz”
“CD’lerin gerçekliğinin bilimsel olarak tespiti mümkün değildir”
“CD’lerdeki dosyaların sistem tarih/saati değiştirilmiştir”
“CD’lerdeki dosya ve klasörler manipülatif olarak nitelendirilmiştir”
Bütün bu raporların içeriğiyle ilgili, Avukat Turgay SARIAKÇALI tarafından hazırlanmış özet sunumu okumak için lütfen tıklayınız.
 ********
VATAN…WEB…4.04.2012
Poyrazköy ve Zır Vadisi kazılarında tespit edilen aynı seri no lusis kutusu
 
28 Şubat soruşturmasındaki belgeler ‘’Calibri’’ karakteriyle yazılmış. Tutuklanan askerler ‘’Bu karakter, Microsoft tarafından 2007’de üretildi. Ama belgeler 1997 tarihli’’ dediler.
 11.05.2012

 
 21.05.2012 günü internette yayınlanan BALYOZ davası ile ilgili bir video;
Av. Noyan ÖZKAN | Tüm Yazıları
Hits: 3130