BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

~ 19.05.2012, Yeni Yaklaşımlar ~

Şişli'de binlerce insan buluştu

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs kutlamaları, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Rekor düzeyde ilginin gerçekleştiği kutlamada çekilen fotoğraflar, ünlü sosyal paylaşım sitesi twitter'da yer almaya başladı bile. Katılımcılar, Şişli sokaklarından aldıkları görüntüleri anında paylaşarak Şişli'deki kutlamaların boyutlarını gözler önüne serdi.

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Mecidiyeköy’den Taksim’e kadar uzanan Halaskargazi Bulvarı’nı dev Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süsledi. Belediyenin, "Bayrağını al, bayramına gel" sloganıyla duyurduğu etkinliğe, İstanbul’un ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden binlerce kişi katıldı.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

Vatandaşlar ellerinde bayraklar ve Atatürk resimleriyle, sabahın erken saatlerinden itibaren Şişli’deki Atatürk Evi’nin önünde toplandılar. Halaskargazi Caddesi, yoğunluk nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Daha sonra buradan 10. yıl Marşı eşliğinde yürüyüşe geçen vatandaşlar yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafeyi yaklaşık 1 buçuk saatte katederek, Mecidiyeköy Cevahir Alışveriş Merkezi önündeki meydana kadar yürüdüler. Yürüyüşte Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yeraldı.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI SESLENDİRDİLER

Kutlamalarda daha sonra, Şişli Belediyesi tarafından oluşturulan 500 kişilik kadın korosu, Atütürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Ardından Kenan Doğulu, Şişli Meydanı’nda kurulan sahnede konser verdi. Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada, 19 Mayıs tarihinin, ulusal kurtuluş savaşımızın başladığı gün olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemizin kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı bugün çakıldı. Bu nedenle 19 Mayıs’ı büyük coşkuyla kutlamak istedik" dedi.

CHP’LİLER 19 MAYIS’I CUMHURİYET ANITI’NDA KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Beyoğlu Tünel’den Taksim’e, üzerinde ‘Bugün 19 Mayıs 1919. Durma İstanbul yürüyoruz’ yazılı pankart ile yürüyerek kutladı.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yürüyüş sırasında Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşındı. İstiklal Caddesi boyunca marşların çalındığı yürüyüşte CHPliler, "Türkiye uyuma, bayrağına sahip çık", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Türküz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları attı. Kalabalık grup Taksim Meydanı’na geldi. İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. Daha sonra İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı konuşmada, "Bu halkın bayramı, bugün burada yaptığımız halkın kutlamasıdır. Geçen hafta 39 ilçe başkanımız kutlamalarla ilgili izin almak, çiçek koymak için kaymakamlara başvurdu. Devletin kaymakamları hayır da diyemedi, evet de diyemedi. İzin vermekten de çekindiler sizden korktukları için izin verememekten de çekindiler. Bugün her şeye rağmen Cumhuriyet Halk Partililer, 19 Mayıs’ın kutlanması gerektiğini, halkın bayramı olarak kutlanması gerektiğini düşünen bütün yurttaşlarımızla bugün buradayız. Siz kutlamazsanız biz sonsuza kadar kutlamaya devam edeceğiz. Eğer izin vermezseniz halkımız, size rağmen kutlamasını yapacak. Ayağınızı denk alın. Bu ülke çok askeri faşizm gördü. Bol bol darbe gördü maalesef. Ama böyle bir sivil faşizm görmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk sadece, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu değildir, aynı zamanda bu ülkenin de kurucusudur. Mustafa Kemal Atatürk’e bu ülkede yaşayan kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin borcu vardır. Biz bir yandan Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu ödeyeceğiz, bir yandan onun bize emanet ettiği bayramlarımızı kutlayacağız. Ama bizim Mustafa Kemal’e borcumuzu ödeyebilmemiz için yapacağımız en büyük şey onun fikirlerini Cumhuriyet Halk Partisi yoluyla iktidara getirmektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gruptan birkaç kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla anıta çıkarak slogan attı. CHP Kadıköy İlçe Örgütü de poşu davası olarak bilinen davada, Bilgi Üniversitesi Öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e verilen hapis cezasını ve tutuklu öğrencilerin bulunmasını protesto etti. Topluluk daha sonra olaysız dağıldı.

(GazeteVatan)

Hits: 2223