Bir Ankara Siyasiyesi: Bülent B.

~ 02.05.2012, Mine KIRIKKANAT ~

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, dünya parlamenter tarihinde bir ilke imza attı ve İçişleri Bakanı Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine aynı anda yönelttiği soru önergeleriyle, bir televizyon dizisini 4 kez TBMMnin gündemine taşıyan ilk dünya politikacısı olmak başarısını gösterdi.

Tabii Bülent Belenin sayesinde, bilmem yapımcıları farkındalar mı, Bir Ankara Polisiyesi-Behzat Ç.de böylece, dünya parlamentolarında hakkında 4 ayrı bakanlığa 4 soru önergesi verilen biricik TV dizisi payesini kazanmış bulunuyor!

Türkiyede, hiç olmazsa Tekirdağ ilimiz MHP seçmenlerimizin hiçbir derdi ve iş, aş, sosyal, siyasal talebi kalmamış, tüm sorunlarını çözmüş ve TV başına çökmüş durumda; TBMMye dizileri zapturapta alsın diye milletvekili seçip göndermiş olması, insanın gözlerini sevinçle yaşartıyor, geleceğe ilişkin umutlarını arttırıyor.

***

Bence Tekirdağlı MHP milleti fırsatı kaçırmayıp derhal uluslararası komiteye başvurmalı: Sayın Belen bir hayali kurguya karşı gösterdiği 4 siyasal önerge performansıyla, Guiness Rekorlar Kitabında, en uzun bıyıkla en uzun sakal arasında, en seyirlik politikacı olarak yer almaya aday.

Behzat Ç.dizisi ise ciddiye alınan kurgu dalında çok yakından izlenenilk hayal olmak ayrıcalığını anlı şanlı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın resmi yanıtıyla kazandı, eli kulağında, ciddi sansür ödülünü bekliyor.

MHPli Bülent Belen, kafayı neden takmış bu diziye?

Behzat Ç.nin hayali komiseri, hayali savcısıyla hayali bir evlilik dışı ilişki yaşıyor, hayali polisler alkol içiyor, küfürlü konuşuyor ve hayali dayak falan atıyor; dolayısıyla gerçek Türk aile yapısına ve gerçek Türk halkına kötü örnek oldukları gibi, İslami değerlere bağlılığı zaten su götürmez, insancıl hoşgörüsü ve yüksek erdemleri ulusal çapta tescilli Türk polisini yanlış tanıtıyorlarmış...

***

Sayın Belen, bir hayal ürününü böylesine önemsemekle, kendisinin, partisi MHPnin ve koltuk değneği olduğu AKP iktidarının gerçek anlamda toplumsal önderliğini küçümsediğinin farkında değil mi, acaba?

Dörtnala muhafazakârlaşan toplumun gerçek yaşamda örnek yönderleri, yüzde 49.9 oranında AKP saflarında ve on bir yıldır iktidar değil mi? Ekleyin bu iktidara, dindar ve kindarkuşakların 4x4lük eğitiminden, Türkiyenin yegâne mucidi ve uygulayıcısı olduğu Kutlu Doğum Haftasıetkinliklerine tüm dindarlaştırma politikalarını, zaten anayasadan babayasaya; temel özgürlükleri tırpanlayan her yasada hükümete omuz veren MHPnin yüzde 12.9 oranında millet temsiliyetini... Eder size bu halkın yüzde 62.8inin yetkisi.

Başbakan Erdoğan, CHPden 1930ların 40ların hesabını sorarken, boşuna mı kolluyor MHPyi, sormuyor 1978deki Maraş, 1979daki Sivas, 1980’deki Çorum katliamlarının hesabını?

***

Çünkü AKP ile MHP, iki ülkü bir ümmet, ayrı yumurta ikizleri olarak beraber yürüyorlar bu yollarda.

Siz bakmayın Devlet Bahçelinin arada ayrılık gayrılık varmış gibi fasıl yapmasına. Yasamaya gelince, parmaklar beraber basıyor düğmelere, nasılsa.

Alkol içmeyen, evlilik dışı ilişki yaşamayan, Mecliste asla birbirini dövmeyen ve kata küfretmeyen, TBMMde vakarla oturup sükunetle düğmelere basan bu mümin muhafazakâr çoğunluğun örnek yönderliği, bu ülkede kol gezen erdemli ve imanlı insanlığın rol modeli değilse, nedir, sorarım size?

Evlerden sokaklara taşan namus ve taassup denizinde günde iki kadın hacamat ediliyorsa, örnek kimdir? Türkiyenin yüzde 62.8ini temsil eden, eline beline hâkim yönderler mi, yoksa TBMMde muhalefetine zaten kulak asılmayan yüzde 37.2nin medyada söyleneni işten atılan ve bağırıp çağıranı Silivriye tıkılıp susturulanlar mı?

***

Gazetelerden televizyonlara, yargıdan eğitime, yargıcı, savcısı ve polisiyle tüm yetki organları kimin emrinde?

On bir yıldır televizyonlardan camilere, okullardan Kuran kurslarına öğretilen Allah korkusu ve İslam ahlakı; çok sayıda çocuğun ırzına geçilmesini, köleleştirilmesini, bazen parmak kadar bebelerin dövülerek öldürülmesini önleyemiyorsa, kimin suçu?

Muhteşem Yüzyılda cıbıldak gezinen haremin mi, şerbetle serinleyen selamlığın mı, yoksa hayali komiser Behzat Ç.nin mi?

‘G’ NOKTASI

dün sen çalışırken bu cihan böyle değildi.

bak fabrikalar uykuya dalmış gibi şimdi.

herkes yay kaldı, ne tren var, ne tramvay,

sen bunları hep kendin için şan-ü şeref say...

bir gün bırakınca işi halk şaşkına döndü,

ses kalmadı, her velvele bir mum gibi söndü.

sayende saadetlere mazhar beşeriyet;

sen olmasan etmezdi teali medeniyet.

boynundan esaret bağını parçala, kes, at!

kuvvettedir hak, hakkını haksızlara anlat.”*

NEZİHE HANIM

*Amele Cemiyeti üyesi ozanın, 1923 yılında yayımlanmış 1 Mayıs şiirinden alıntıdır.

 

Başka hiçbir zaman, seçimlerden önce, savaş sırasında ve av sonrasında söylenen kadar çok yalan söylenmesi imkânsızdır.

GEORGES CLEMENCEAU

(Cumhuriyet)

Mine KIRIKKANAT | Tüm Yazıları
Hits: 4381