"Ilımlı İslam" yumurtasının "Uyumlu İslam" civcivi

~ 19.03.2012, Nihat BEHRAM ~
ABD, Türkiye’ye en uygun sistemin Ilımlı İslam, bu sistem için en uygun iktidarın da AKP olduğunu söylemiş, söyler söylemez de ‘Ilımlı İslam’ kavramı tartışma gündemine düşmüştü!
 
Ilımlı İslam için ‘olur’ diyenler, ‘olmaz’ diyenler, ‘olursa iyi olur’ diyenler, ‘iyi de nasıl olacak’ diyenler günlerce görsel ve yazılı medyada tartıştı durdu.
 
İlahiyatçılardan strateji uzmanlarına, siyasetçilerden köşe yazarlarına kadar herkes bu tartışmaya dahil oldu. Bizatihi Başbakan bile “İslam İslam’dır, ılımlısı radikali olmaz!’ dedi.
 
“İran gibi olmayalım da ne olursa olsun!” diyen de vardı, “Müslümanın ılımlısı olur ama İslam’ın değil!” diyen de. “ABD kendi çıkarlarına uygun İslam istiyor!” diyen de vardı, “Ilımlı İslam Batı ile Müslüman dünya arasında köprü olur!” diyen de. “Bu hem laik hem dinine bağlı yönetim şeklidir!” diyen de vardı, “Laisizmi adım adım yok etme taktiği, dini devlet işine sokma kurnazlığı!” diyen de. “ABD Başkanı’nın dil sürçmesi!” diyen de vardı, “Emperyalistler hesapsız, plansız ötmez!” diyen de...
 
ABD’nin “Ilımlı İslam” yumurtasından çıka çıka “Uyumlu İslam” civcivi çıktı!
 
Demek ki tanımı ‘hava raporu’ okur gibi değil, ‘bağımlılık biçimi’ dokur gibi belirlemişler! Sistem yalakası liberaller yıllarca “ABD ve AB uygarlığına uyum” ve “AKP’ye destek” çığırtkanlığı yaptı. Sonuçta “AKP’ye destek” çığırtkanı liberaller değil, emperyalistlerin kurnazlığına karşı halkı uyaran sosyalistler haklı çıksa da toplumda mayalanan gericiliğin sesiydi. Nedeni açık, ABD destekli AKP’nin iktidarında köşe başlarına bu tasarının ‘plakları’ döşendi. Aynı makamda ötmeye başladılar! ‘Parazit’ yapan sivriler Silivri’ye dolduruldu!
 
Yumurtadan çıkan civciv, feriklik dönemini aşıp horozluk dönemine ulaştı! İşin bir yanı kansız, yani ‘hayal ile iştigal’! Horozun ‘güneşi kendi öttüğü için doğuyor’ sanması gibi! Ama işin bir de gerçek ve kanlı yanı var, o da ABD ve AB ‘nin İslam âlemindeki vahşet ve işgalleridir! Bunun dayanaklarından biri de ‘Uyumlu İslam’ değil mi?
 
ABD’ye uyuzlanan, ABD ve AB hesaplarıyla uyumsuzluğu olan ne varsa, adliyeden medya kuruluşlarına, polisten orduya, eğitimden spora bu iktidar döneminde adım adım elendi. Zaten kendisi de ‘Milli Görüş’ eleğinden devşirmeydi! Emperyalizm, bu coğrafyada, tarihin hiçbir döneminde kendine bu derece uyumlu iktidara sahip olmadı. ‘Ilımlı İslam’ Tunus’ta Hillary ile omuzdaş, Mısır’da ‘Radikal İslam’la el ele. Kaddafi’nin katlinde Sarkozy ile yarıştı! Suriye’ye müdahaleyi veto eden Rusya ve Çin’e “Alçaklar!” diyen ABD’li alçağa alkış tutanlara bakın, en önde ‘Ilımlı İslam’ın Dışişleri Bakanı! ABD’ye uyumda milim kusur yok!
 
Toplum ‘örtünme’ konusuyla meşgulken AKP Arap
âlemine dönük emperyalist politikalarla ‘örtüşme’ konusunu halletti! Örtüşmenin hasadı, kan gölüdür! Libya bitti, sırada Suriye var!
 
“Korkmayın, Türkiye İran olmaz!” türü sığ telkinlerle odak şaşırtanlara, şimdi “İran gibi uyumsuzluk mu haysiyetli, uyum mu; ABD ve AB ye uyumu oyun mu sandın?” diye sormak gerekir. Ülkenin bu belaya itilmesinde büyük payları olan besleme liberallerden başlayarak...
 
Einstein’dan
“Sorunlar onları yaratanların mantığıyla çözümlenemez!”
(Yurt Gazetesi)
Nihat BEHRAM | Tüm Yazıları
Hits: 2142