"Kürt Açılımı"ndan rekor çıktı!

~ 12.03.2012, Nihat BEHRAM ~

İnsan Hakları Derneği’nin 2011 yılındaki ‘insan hakları ihlallerine’ ilişkin raporu Türkiye’nin nasıl bir toplama kampı haline getirildiğini çırçıplak sergiliyor. Derneğin Diyarbakır Şubesi tarafından açıklanan rapora göre 2011 yılında 29.366  insan hakları ihlali yaşandı .Yeni Özgür Gündem bu raporu “AKP rekor kırdı!” manşetiyle duyurdu. AKP kendi rekorunu da kırdı. Çünkü önceki yılki insan hakları ihlalleri rakamı 23.520 idi.

Çatışmalarda ölen ve yaralanan devlet güçleri , karşı güçler; faili meçhul cinayetler, yargısız infazlar; çatışmalardaki sivil ölümler; patlamalarda yaşamlarını yitirenler; intiharlar; gözaltılar, tutuklanmalar, işkence ve kötü muamele; soruşturma, dava ve cezalara maruz kalanlar; cezaevi ihlalleri; toplumsal olaylara müdahalelerde yaralananlar; seçim ve deprem dönemi ihlalleri; operasyonlardaki ihlaller bu raporda madde madde sayılarıyla sıralanıyor.
Sonuç tüyler ürperticidir. İnsan hakları ihlallerindeki bu büyük patlama demogojilerle örtülmeye, geçiştirilmeye gelmeyecek cinstendir. Eşiğinde olduğumuz felaketin işaretidir.

Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki insan sayısının 131 bin olduğunu söylüyor. Tutuklu 108 gazetecinin 70 i DİHA, Azadiya Welat, Özgür Gündem, Politika elemanları. Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay’ın gazetecilere yönelik baskılar hakkında açıklama yapmaktan dili kurudu. Son açıklamasında “Türkiye AKP sayesinde bu alanda da dünya birincisi haline geldi!” diyor.

Abay’ın listesinde saydığı gazetecilerin büyük çoğunluğu, Başbakan’a göre gazeteci değil! Başbakan “Sadece 6’sı sarı basın kartlı!” diyor. Demek ki gerisi terörist! Eh, İçişleri Bakanı “Şiirle, yazıyla, resimle teröre destek veriliyor!” demedi mi? Yarın, tutuklayacakları sanatçıları da “Bunlar şair falan değil, terörist!” diye niteleyecekler!

Pozantı Cezaevi’nde çocuklara yönelik vahşeti ortaya çıkardığı için gazetecilik ödülü verilmesi gereken muhabirler tutuklandı. Dahası mı? Artık dahası mı olur?

Tutuklu gazeteciler içinde BirGün çalışanı gencecik Zeynep Kuray’dan, yargılanmaları 6 yıldır süren Atılım Gazetesi elemanları ve Özgür Radyo Koordinatörü’ne kadar insanlar var. Baskıların boyutu da iktidarın gazeteci tanımı da  akıl alır gibi değil! “Terörist” dedin mi iş bitiyor. Her türlü baskı mubah! Gazeteci olmak için CİA’dan referanslı, sistemin iktidarından frekanslı olacaksın. O zaman polisten de tolerans ve servis hazır! Yandaş gazeteci profili bu!

AKP’nin “Kürt Açılımı” paketine erketelik yapan iktidar yandaşı bu yemleme liberaller İHD’nin raporu hakkında da konuşsalar ya! Diyarbakır’da, Kandil’de, seçim ve referandum günlerinde sistemin ‘elçisi ve oltası’ olarak turladılar. Yazık ki ağırlandılar ve ‘ağuları’ maya da tuttu! Bu iktidar yardakçılarının yüzüne en fazla da Kürtlerin tükürmesi gerekmez mi?

İşte AKP’nin “Kürt Açılımı”, işte İHD’nin insan hakları ihlallerine ilişkin açıkladığı rapor! Yalanın kanlı maskesi de ortada, karanlığın acı bilançosu da!
____________________________________________
Dörtlük
Işık zulme karşı dövüşende parıldar
Öfkesinden alır ateşlenme gücünü
Kendini zalime kapı mumu kılansa
Üleşir karanlığı maskeleme suçunu

(Yurt Gazetesi)

Nihat BEHRAM | Tüm Yazıları
Hits: 2094