Yargıtay Onursal Üyesi Çetin Aşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

~ 29.02.2012, Yeni Yaklaşımlar ~

Geçtiğimiz cuma günü yaşamını yitiren Aşçıoğlu için Yargıtay binasının önünde cenaze töreni düzenlendi.

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Aşçıoğlu'nun özgeçmişini okuyarak, şunları söyledi:

''Değerli üyemizin geçmişteki hizmetleri, manevi varlığı ve hukuka katkıları daimi olup bizlerle yaşayacaktır. Minnet duygularımızı ifade ederken, kendini hukuka adamış yargıya unutulmaz hizmetler vermiş merhum büyüğümüze rahmet, ailesine, yakınlarına, siz meslektaşlarına ve dostlarına başsağlığı diliyor, önünde saygı ile eğiliyorum.''

Kaynak'ın konuşmasının ardından Aşçıoğlu'nun cenazesi omuzlara alınarak, bando eşliğinde cenaze aracına taşındı. Cenaze, buradan Kocatepe Camisi'ne götürüldü. Aşçıoğlu'nun naaşı cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aşçıoğlu için düzenlenen cenaze törenine ailesi, dostları ve Yargıtay çalışanları katıldı.

-Özgeçmişi

Çetin Aşçıoğlu, 1936 yılında Antalya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara hakim adayı olarak 1961 de mesleğe başlayan Aşçıoğlu, sırasıyla Araban, Sultandağı, Bucak ve Boyabat hakimliği ile Yargıtay tetkik hakimliği görevlerinde bulundu. 1983 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Aşçıoğlu, 4. Hukuk Dairesi Üyesi iken 1995 tarihinde kendi isteği ile emekliye ayrılmıştır. Aşçıoğlu evli ve iki çocuk babasıydı.

Hits: 1352