YARGI-SEN'İN KAPATILMASI KARARI HÜKÜMSÜZDÜR

~ 22.02.2012, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (YARGI-SEN) hakkında, Ankara Valiliği'nin talebi üzerine açılan davada Ankara 15. İş Mahkemesi tarafından kapatılma kararı verilmişti. Bu karar Yargıtay 9. Dairesi tarafından da onandı.

Böylece 12 Eylül 2010 referandumu ile “demokratikleşen” yargı kendi meslek örgütünü de kapatarak örgütlenme özgürlüğüne ilişkin bakış açısını bir kez daha göstermiş oldu.

Siyasi iktidarın kendisine muhalif olan tüm örgütlenmeleri “terör örgütü” ilan ettiği bir dönemde YARGI-SEN'in kapatılması kararı sürpriz olmamıştır. Bu kararla birlikte AKP'nin hukuk tanımazlığı yargı tarafından da tescillenmiştir.

Yargının siyasi iktidara muhalif unsurların tasfiyesine yönelik basit bir araca dönüştürüldüğünü uzunca bir süredir dile getiren Adalet İçin Hukukçular, YARGI-SEN’in kapatılmasını da AKP'nin yargı üzerindeki baskı ve müdahalelerinin bir sonucu olarak görmekte ve tüm hukukçuları adalet için mücadele etmeye ve örgütlenmeye çağırmaktadır.

Adalet İçin Hukukçular olarak, YARGI-SEN'in yanında olduğumuzu ve bundan sonraki her türlü örgütlenme sürecinde üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğimizi bir kez daha ilan ederiz.

Adalet İçin Hukukçular
adaleticinhukukcular.org
 

Hits: 1299