YAZARLARIMIZLA BULUŞTUK

~ 04.02.2012, Yeni Yaklaşımlar ~
Yeni Yaklaşımlar Platformu’nun düzenlediği “Yazarlarla Buluşma” etkinliği, dün akşam(03.02.2012), kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.
 
Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe, mazeretleri nedeniyle katılamayanlar dışında Yeni Yaklaşımlar yazarlarının tümü katıldı.
Etkinlikte;
 
Yazarlarımız; Ataol Behramoğlu, Mine Kırıkkanat, Ali Sirmen, Melih Aşık, Necati Doğru, Yazgülü Aldoğan, Nihat Behram, Nazım Alpman, Ercan Akyol, İsa Çelik, Prof. Dr. Rona Aybay, Aydın Cıngı, Bülent Soylan, Ali Musa Sarıçimen, Ayhan Erdoğan, Bahattin Yavuz, Muazzez Çörtelek, Mustafa Çebi, Başar Yaltı ve Abdurrahman Bayramoğlu’nun yanı sıra, Prof. Dr. Mesut Parlak, prof. Dr. Haldun Gülalp, Yargıçlar, Ömer Faruk Eminağaoğlu, H.Hüseyin Köse ve Av. Önay Alpago ile aralarında İstanbul Barosu Yönetim, Disiplin ve Denetim Kurulu üyeleri, çok sayıda İstanbul Barosu Birlik Delegesinin de yer aldığı kalabalık bir misafir topluluğu hazır bulundu.
 
Açılış konuşmasını yapan Av. Başar Yaltı; Yeni Yaklaşımlar’ın ortaya çıkış sürecine ve gelinen noktada düşünülen çalışmalara ilişkin kısa bir bilgi sunduktan sonra, ülkenin içinde bulunduğu süreçte, tepkileri örgütlemek gerektiğine vurgu yaptı.
 
Ardından Av. Abdurrahman Bayramoğlu, Mustafa Çebi ile birlikte hazırlamış olduğu, “Eylül Yürüyüşü” adlı kısa bir görsel öyküyü konuklara sundu.
 
Dünyanın 11 Eylül’ü ile Türkiye’nin 12 Eylül’ünden başlayarak, Guantanamo ve Silivri süreçleriyle yeni bir aşamaya gelen, insan hakları, özgürlük, demokrasi ve sınıf mücadelesini, Yeni Yaklaşımlar’ın durduğu yerden tanımlamaya çalışan bu kısa sunumun ardından bazı konuklar kısa birer konuşma yaptılar.
 
İlk olarak Ataol Behramoğlu söz alarak, tepkilerin örgütlenmesinin önemine inandığını, bir kısım sanatçılarla birlikte kendilerinin de bu amaçla bir örgütlenme çalışması içerisinde olduklarını belirtti.
 
Yazar Mine Kırıkkanat ise, Yeni Yaklaşımlar’ı çok önemsediğini, kendisinin de benzer bir çalışma sürdüğünü ifade etti.
 
Ali Sirmen’de kısa konuşmasında, hukukun sağlığa benzediğini ve kaybedilince kıymetinin anlaşıldığını söyleyerek, hukuk mücadelesine vurgu yaptı. Yazar ayrıca, “Tepkileri örgütlemek için örgütlenecek tepkilerin oluşturulması gerekir.” sözüyle, ülkenin içinden geçtiği sürece özgün bir tanı koydu.
 
Yaklaşık ikiyüz kişinin katıldığı etkinlik sırasında, katılımcılar yazarlarla tanışma ve sohbet etme olanağı buldu.
 
Yeni Yaklaşımlar Platformu’nun “Yazarlarla Buluşma” etkinliği, saat 21.30 civarında sona erdi.
 
Yeni Yaklaşımlar Platformu


 

Hits: 1705