KURGULANMIŞ HABERLERE DAİR.

~ 20.10.2010, Yeni Yaklaşımlar ~

Bilindiği gibi, yaklaşan İstanbul Barosu seçimleri başta İnternet Medyası olmak üzere, basın yayın kuruluşlarının gündeminde sıklıkla yer almaktadır. Haber görüntüsü altında kamuoyuna yansıtılanların bir kısmı, ne yazık ki bazen kurgulanmış, bazen eksik bilgiye dayalı, bazen de tümden asılsız bilgilerden oluşmaktadır.

Yeni Yaklaşımlar Platformu olarak ekibin içinde yer alarak ve düşüncelerimizle destek verdiğimiz Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adına İstanbul Barosu seçimlerine hazırlanan Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal başkanlığındaki ekibin çalışmalarına dair doğrudan veya dolaylı olarak yayımlanan haber ve yorumlar hakkında bazı düzeltme ve açıklamaların yapılması gereği ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda;

İlk olarak belirtilmesi gereken, Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal başkanlığındaki ekip, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun ana yapısını teşkil ettiği gerçeğidir. Dolayısıyla, grubu bölen değil, gruba sahip çıkan konumundadır. Haberlerde bu özelliğin göz ardı edildiği gözlenmektedir. Grup adıyla seçime hazırlanan iki ekibin Yönetim Kurulu adaylarına göz atmak, bu tespiti yapmak için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Düzeltilmesi gereken bir diğer yanlış ise, TBB Delegeleri’ne ilişkin listelerin yapımı hakkındaki haberlerdir. Halen TBB Denetleme Kurulu Başkanı olarak görev yapan Av. İrfan Akyürek, karşı çıkmasına rağmen kendi istemi dışında diğer ekibin Delege Listesi’ne yazılmıştır. Bu durumdan duyduğu rahatsızlık nedeniyle durumu Baro Başkanı’na bildirerek listeden çıkarılmasını istemiştir. Ancak meslektaşımızın bu listeden başka bir adaya yer açmak için kendi isteğiyle fedakarlık yaparak çıktığı şeklinde kamuoyuna bilgi verilerek birçok bakımdan yanıltıcı ve kurgulanmış bir haber yayılmıştır.

Son olarak ta, 15 kişiyle gerçekleştirilen bir toplantı, yoğun ilgi şeklinde haberleştirilerek avukat kamuoyu ne yazık ki yanıltılmıştır.

Yeni Yaklaşımlar olarak, şimdiye kadar gerçekleri olduğu gibi sizlerle paylaştık. Bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz. Yazının girişinde açıkladığımız konumumuza karşın, içinde bulunduğumuz İstanbul Barosu seçim döneminde seçime katılan tüm grupların bizim aracılığımızla Avukat kamuoyu ile paylaşmak istedikleri tüm haberlere ayrımsız olarak yer vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Yeni Yaklaşımlar

Hits: 1453