Tutuklu amiral sayısı, görev başındakileri geçti
YORUMSUZ

~ 24.09.2011, Yeni Yaklaşımlar ~
Balyoz davası kapsamında dün bir amiralin daha tutuklanmasıyla hapiste olan muvazzaf amirallerin sayısı, kışladaki amiral sayısını geçti.

Mustafa BAĞDİKEN

İZMİT - Donanma Komutanlığı’nın Gölcük Deniz Üssü’ndeki İstihbarat Şubesi binasında yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen belgeler doğrultusunda son olarak Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek’in de tutuklanmasıyla, ’Balyoz Planı Soruşturması’ kapsamında tutuklanan amiral sayısı 25’e ulaştı.

Bu sayı donanması olan birçok küçük ülkenin Deniz Kuvvetlerini yöneten amiral sayısından fazla olmasının yanı sıra, Türk Deniz Kuvvetleri’nde toplam 48 olan amiral sayısının da yarısını geçti.

’Balyoz Eylem Planı’ belgelerine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında dün Beşiktaş Adliyesi’ne sevkedilen ve 1’i emekli general ve 2 albay ile birlikte tutuklanan Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek de cezaevine konuldu.

Böylece, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda tutuklanan muvazzaf amiral sayısı 25’e çıktı. Daha önce 55 olan Türk Deniz Kuvvetleri’ndeki amiral sayısı 48’e indirildiği hatırlatılırken, şu anda görevleri başında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel de dahil 23 Amiral bulunuyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve halen cezaevinde tutulan muvazzaf amirallerin görevleri, diğer amiraller veya kurmay albaylar tarafından yürütülüyor.

Cezaevinde muvazzafların dışında, aralarında Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek’in de bulunduğu 20’ye yakın emekli amiral de bulunuyor.

Helen cezaevinde bulunan muvuzzaf amirallerin adları şöyle:

-Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu
-Koramiral Kadir Sağdıç
-Koramiral Abdullah Can Erenoğlu
-Koramiral Deniz Cora
-Tümamiral Haydar Mücahit Şişlioğlu
-Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz
-Tümamiral Fikret Güneş
-Tümamirel Soner Polat
-Tümamiral Ali Semih Çetin
-Tümamiral Erdem Caner Bener
-Tümamiral Erhan Akporay
-Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu
-Tuğamiral Ahmet Sinan Ertuğrul
-Tuğamiral Ahmet Türkmen
-Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın
-Tuğamiral Alaettin Sevim
-Tuğamiral Turgay Erdağ
-Tuğamiral Şafak Yürekli
-Tuğamiral Ali Sadi Ünsal
-Tuğamiral Cem Aziz Çekmak
-Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek
-Tuğamiral Levent Erkek
-Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar
-Tuğamiral Levent Görgeç
-Tuğamiral Osman Kayalar
(dha)

(Radikal)

Hits: 1628