Kılıçdaroğlu: Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girerse bunlar olur!

~ 02.08.2016, Yeni Yaklaşımlar ~
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

“Cumhuriyetin kurucu değerlerini kavramayan bu topraklarda rahat yaşayamaz. Gençler bizim umudumuz, geleceğimiz, onlar bu ülkeyi yönetecekler. Bu ülkeyi demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti ilkesinden şaşmadan yönetmeliler. Onlardan en büyük arzum bu.

Gençlerden çok beklentimiz var. Ama gencecik çocuklarımızı terör vuruyor. 15 Temmuz’dan bu yana 36 vatan evladı şehit oldu. Onlar biz rahat yaşayalım diye canlarını feda ediyorlar. Onlara bu ülkenin ve hepimizin minnet borcu var. Ben terör konusunda bütün siyasal partilerin aynı duyarlılığı göstermesini dile getirdim. Bir şeyi de unutmayacağız, terörsüz devralınan bir ülke 14 yılda nasıl teröre sürüklendi. Aklımızı kullanmalıyız, eğriyi doğrudan ayırmalıyız. Terörden şikayet etmek kolay, sorun, şikayetin ötesinde. Terörle mücadelenin akılla, mantıkla, kolektif yapılması lazım. Teşhisi doğru yaparsanız tedaviyi doğru yaparsınız. Sadece PKK değil, IŞİD terörü de var. 70 ilden katılım varsa, bu terör örgütü de Türkiye’de taban tuttu demektir.

Geçen hafta çok önemli bir değerimizi kaybettik, Halil İnalcık Hocamız. Bir alimin ölümü alemin ölümü demektir. Halil İnalcık öyle bir insandı. Tarihçilerin kutbu olarak adlandırılırdı. Osmanlı döneminde doğmuştu ama bir Cumhuriyet genciydi. Her eser bir tarih anıtı olarak önümüzde duruyor. Dünyanın en sayılı üniversitelerinde kitapları okutuluyor. Bir bilge, Halil İnalcık için ‘Bugün dünya üniversitelerinde Halil İnalcık okutuluyor. Onu tarihçi olarak düşünmek yetersiz kalır, dünya bilimine katılıları su götürmez.’ Eğer Halil İnalcık için böyle bir şey söyleniyorsa bu hepimiz için gurur vesilesidir.

Bugün TBMM’de bir kanun teklifi görüşülecek. Teklifin Türkiye’ye vereceği zarar konusunda endişelerini dile getirdiler. Biz mali af kanunu çıkarılmasından yanayız. Ama yapılan düzenlemenin yanlış ve eksik yönleri var. AKP iktidarında 6 kez af kanunu çıkarıldı. 2 yılda bir af kanunu çıktı. 2 yılda bir af kanunu çıkıyorsa, oturup düşünmemiz lazım, neden? Demek ki yönetimde sorun var. En son 2014’ün 9’uncu ayında çıktı. 2014’te 67 milyar lira vergi alacağı, bugün 90 milyar lira. Af kanunu çıkıyor yeniden yapılanmaya rağmen artıyor. SGK primi 32 milyar liradan 68 milyar liraya çıkmış durumda. Bizim arkadaşlarımız ısrarla esnafın da ödeyebileceği bir yapılandırmadan yana olduklarını söylediler. Bir de dürüst mükellef var. Bankadan kredi çekip primini yatıran var. Adaletli devlet, devlete borç bırakmayan insanı da ödüllendirmeli. Bir de borcu olmayan ödüllendirildiği mekanizmayı gündeme getirmeliyiz.

Yurt dışında herhangi bir para gelirse, parayı kimin getirdiği belli değil, ben bu parayı harcarım diyor. İnsan ticareti mi, uyuşturucu mu önemli değil. Peki kime ait bu para? Belli değil. Niye Türkiye’ye geliyor, kara parayı aklamak için. Türkiye kara parayı aklayan bir ülke olursa, dünya ekonomi çevresine verecek çok hesap vardır. Türkiye ekonomi alanında kazandığı bütün itibarını kaybeder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.abcgazetesi.com/kilicdaroglu-camiye-kislaya-adliyeye-siyaset-girerse-bunlar-olur-23796h.htm

Hits: 15089