Ey Obama söyle bakalım Erdoğan ılımlı mı değil mi?

~ 24.02.2016, Kemal OKUYAN ~

Erkeklerin birden fazla kadınla evlenebildiği, Sunni mezhebi dışındaki İslam inanışlarının yasadışı ilan edildiği, şeriat mahkemelerinin kurulduğu, Müslümanla Müslüman olmayanın nikahlanamadığı, kadınlara dönük ayrımcılığın her geçen gün daha katlanılmaz boyutlara ulaştığı, küçük kızların fuhuşa zorlandığı, bunların üstüne inanç sömürüsünün arkasına sığınılarak işçi haklarının yerlerde süründürüldüğü bir ülke Malezya…

ABD Başkanı Obama yine öve öve bitiremedi bu ülkeyi ve “ılımlı İslam’ın en güzel örneklerinden olduğu”nu söyledi. Başkan babamıza göre, bu örnekleri yayarsak, IŞİD tehlikesini bertaraf edebileceğiz!

Obama Endonezya’dan da pek memnun! Hani her gün dinsel nedenlerle saldırı ya da linç haberlerinin geldiği, kadınların zorla sünnet ettirildiği, birçok yerleşimde çarşafın zorunlu kıyafet olduğu, alkol yasağının yaygınlaştığı “çok partili demokrasi”…

IŞİD’le mücadele için Endonezya örneğini de çoğaltmamız gerekiyormuş.

Sipariş veriyor beyfendi, “Ver oğlum oradan İslam, ılımlı olsun”

Emriniz olur.

Ah bir de söylese bize Ar-ti-i ılımlı mı değil mi?

Vay-pi-ci konusunda anlaşamadı ama şu ılımlılık meselesinde pekala anlaşabilir Erdoğan’la.

Erdoğan’dan daha ılımlısını nereden bulacak?

Bütün okulları İmam Hatip’e çeviriyor örneğin ama kapatmıyor. Ilımlılık budur.

Alkolü yasaklamıyor ama alkol içilen mekanları yasaklıyor. Ilımlı yaklaşım.

Esad’ı indirip yerine İslam Devleti kurmak için silaha sarılan Ahrar’uş Şam’ı seviyor ve destekliyor ama IŞİD’e karşı en etkili mücadeleyi kendisinin verdiğini söylüyor. Tam ılımlı tavrı.

El ele tutuşan çiftlere kızıyor ama onları tutuklatmıyor; din işlerini devlet işleri ile birleştiriyor ama laiklik ilkesini kağıt üzerinde koruyor; neyin iyi neyin kötü olduğuna karar veriyor ama kimsenin hayatına karışmıyor.

Suriye’de onlarca terörist örgütü “ılımlı muhalefet” olarak lanse eden Obama’nın standartlarına göre Ar-ti-i kesinlikle ılımlıdır.
Emperyalist ABD’nin çıkarlarına en uygun siyasal ve toplumsal formatı aramakta olan Obama’nın dönüp dolaşıp çözümü yine “ılımlı İslam”da görmesine bu ülkenin inananlarından tepki gelmemesi, “bizim inancımızdan sana ne” diye kimsenin diklenmemesi ne garip değil mi?

Daha garip olanı, Obama’nın Malezya ve Endonezya övgüsünün, bu ülkeleri İslam dünyasına model olarak sunmasının “ABD laikliğe dönüş yapıyor, bu iş bitti” diye uyduran piyasacı modernistlerimizi hiç ama hiç etkilememesi.

Yıllardır, “tekellerin egemenliği ile laiklik yan yana gelmez” diyoruz, hiç ılımlı olmadığımız için bize inanmıyorsunuz bari Obama’ya kulak verin!

Kemal OKUYAN | Tüm Yazıları
Hits: 900