Saflar sıklaşıyor: Tiyatrocular da 'suça ortak olmayacak'

~ 15.01.2016, Yeni Yaklaşımlar ~

'Bu suça ortak olmayacağız' diyerek çatışmalı sürecin sona ermesini isteyen ancak Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın hedefi olan akademisyenlere, tiyatroculardan da destek geldi.

Barış İçin Akademisyenler inisiyatifine gazeteciler, edebiyatçılar, hukukçular ve sinemacılardan sonra Barış İçin Tiyatrocular oluşumuyla destek veren tiyatrocular bir bildiri yayınlayarak akademisyenlerin yanında olduklarını ve çağrılarına destek verdiklerini duyurdu.

#barisicintiyatrocular adresindeki metnin ilk imzacı listesi 138 tiyatrocudan oluştu. İMC TV'de yer alan habere göre; tiyatrocuların açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi’nin hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısını, her gün canımızı yakan haberler aldığımız bu günlerde umudumuzu güçlendiren en anlamlı ve insani girişimlerden biri olarak görüyoruz.

Bizler tiyatro ve sahne-gösteri sanatları alanında çalışan sanatçılar olarak barış için çağrıda bulunan akademisyenlerin bu onurlu buluşmasının yanında duruyor, ifade özgürlüğünün, eşitliğin, yaşam hakkının ve koşulsuz barışın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Vicdanımız ve tüm kalbimizle akademisyenlerin müzakere ve barış çağrısına sesimizi katıyoruz. Barış hemen şimdi!”

 

http://www.karsigazete.com.tr/gundem/saflar-siklasiyor-tiyatrocular-da-suca-ortak-olmayacak-h67164.html

Hits: 872