Can Dündar'dan manifesto gibi savunma: Bilal Erdoğan'ın üstüne alınmasını anlamadım

~ 17.12.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması fezlekesi ile ilgili yazı dizisi nedeniyle hâkim karşısına çıktı. Dündar, tekzip davasından beraat ederken, yazı dizisi davasında ara karar açıklandı. Dündar girdiği üçüncü duruşmada 'yolsuzluk yazı dizisi' davası hakkında manifesto gibi bir savunma yaptı.

Adana’da Ocak 2014’te durdurulan ve Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen ancak silah taşıdığı ortaya çıkan MİT TIR’ları ile ilgili haberinden dolayı tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bugün İstanbul Adliyesi’nde hâkim karşısına çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dündar hakkında 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması fezlekesi ile ilgili haberleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve soruşturmanın diğer şüphelilerinin şikâyeti ile soruşturma başlatmıştı.

Mahkeme heyeti Can Dündar'a yazı dizisindeki bilgileri nereden aldığını sordu. Can Dündar da "Açık kaynaklardan bilgileri edindik. Yazıları açık kaynaklardan bilgilerle yazdım. Eğer fezleke gelirse ne kadarının doğru olduğunu görürüz" diye yanıt verdi. Mahkeme, Can Dündar'ın 'fezleke gelsin' talebini reddetti.

Davanın devam etmesi yönünde karar veren mahkeme heyeti davayı 3 Şubat 2016 saat 11.00'e erteledi.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇTIĞI DAVA

CAN DÜNDAR: ŞİKAYET EDENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Dündar daha sonra Binali Yıldırım'ın açtığı dava için hakim karşısına çıktı.

Can Dündar sözlerine davayı açanlara teşekkür ederek başladı.

İŞTE CAN DÜNDAR'IN MAHKEMEDEKİ SAVUNMASI

Bu vesileyle Türkiye tarihi açısından çok önemli dosyanın yeniden gündeme gelmesi sağlanmış oldu. Şikayet ettikleri için teşekkür ediyorum.

Bu yargılamayı 17 Aralık'a denk getirdiyse ona teşekkür ediyorum. Hakkaten tarihi bir tesadüf değilse, özellikle ayarlandıylsa bu benim açımdan çok yararlı oldu.

Bugün 17 Aralık. Sokakta bir yurttaşı çevirip günün anlamı sorsanız, heralde size benim yazı dizisinde anlatmak istediğim şeyi anlatacaktır.

Türkiye'nin başbakanının ve 52 kişinin hakkında açılmış soruşturma dosyasının sonuçlandığı günün tarihi bugün. Böyle özel bir günde bu dosyayı huzurunua getirmekten sevinç duydum.

Başta şunu söylemek isterim; ben hayatımda kimseye hakaret etmedim. Okuduğum yazılarda bir hakaret unsuru görmüyorum.

İddianamede neyin hakaret olarak algılandığından bahsedilmemiş. Şu sözcük bize hakarettir denmemiş. Hatta biraz önce ertelediğiniz davada tekrar baktım, kimsenin ismi geçmiyor.

Burada neyin ben hakaret algılandığını anlamadım. Bilal Erdoğan'ın üstüne alınıp neden şikayetçi olduğunu anlamadım.

Cengiz inşaatın sahibinin "A.. koyayım" lafı hakaret değil, benim yolsuzluk iddialarını yazmam hakaret olarak algılanıyor. Bu iddialar dünyanın her yerinde haberdir.

Bir ülkede dürüstler, usulsüzlük yapanlar kadar cesur olmalıdır.

Gazeteci belge ve bilgiler varsa ve yazmıyorsa o zaman suçlu durumuna geçecektir.

 

ÇAĞLAYAN'DA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

SAAT 13.20 Mahkeme heyeti davanın devam etmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 3 Şubat 2016 günü saat 11.00'de görülecek.

SAAT 13.15 Mahkeme heyeti 17-25 Aralık fezlekelerinin getirilmemesine karar verdi.

SAAT 13.00 Hakim Can Dündar'a bilgileri nereden bulduğunu ve ne suretle köşesine taşıdığını sordu. Can Dündar bu soruya şu yanıtı verdi:

Açık kaynaklardan bilgileri edindik. Yazıları açık kaynaklardan bilgilerle yazdım. Eğer fezleke gelirse ne kadarının doğru olduğunu görürüz.

[Haber görseli]

SAAT 12.20 'Tekzip yayınlamama' davasında Can Dündar için beraat kararı çıktı.

SAAT 12.15 Mahkeme salonunun açık kapısından dışarıdaki destek sloganları duyuluyor; Direne direne kazanacağız.

SAAT 12.05 Can Dündar alkışlarla duruşma salonuna girdi

[Haber görseli]

Can Dündar alkışlarla duruşma salonuna girdi - VİDEO

SAAT: 11.45 Saat 11.00'de başlaması gereken duruşma 45 dakika geçmesine rağmen başlayamadı. Duruşma salonu önünde bekleyiş sürüyor.

SAAT: 11.15 Davayı izlemek için duruşma salonuna girmek isteyen CHP'lilerin büyük bölümü dışarıda kaldı.

SAAT 11:00 Çok sayıda kişi duruşma salonuna girmek istiyor. Duruşma öncesinde CHP'li milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Cumhuriyet çalışanları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi destek için adliyede toplandı.

SAAT 10:45 Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda görülecek dava için büyük bir kalabalık mahkeme salonunun kapısı önünde...

[Haber görseli]

 

 

Hits: 1106